Kom igång med Municipio

Det finns flera sätt att lära sig mer om Municipio, och komma igång med plattformen. Här tipsar vi om några olika alternativ.

 • 🖥

  Ladda ner Municipio

  Du kan ladda ner Municipio direkt från GitHub, som är ett community för öppen källkod. Det här alternativet rekommenderar vi bara om du har tidigare erfarenhet av att utveckla med PHP.

 • ☕️

  Studiebesök

  Kontakta Victoria Sandqvist på Helsingborgs stad om ni vill komma på studiebesök i Helsingborg för att få insikt i hur de arbetar med plattformen eller hur den används i olika sammanhang.
  victoria.sandqvist@helsingborg.se

 • 👋

  Gå på användarträff

  Det finns ett nätverk som samlar olika intressenter kring plattformen. Här återfinns både Helsingborgs stad, kommuner, kommunala bolag och konsultfirmor och syftet är att dela kunskap och se framåt. Lämna din e-postadress här på webbplatsen, så får du en inbjudan till nästa användarträff.

 • 💬

  Kontakta en konsult

  Det finns flera konsultföretag som kan hjälpa dig att ta fram en webbsida baserad på Municipioplattformen, särskilt som WordPress är ett så vanligt publiceringssystem (CMS). Vill du få tips på några företag eller frilansare med tidigare erfarenhet från utveckling på Municipioplattformen så skicka ett mejl till hej@municipio.se.

 • 🔍

  Spana in Helsingborgs manual

  På Helsingborgs stads intranät finns en publik manual för publiceringsverktyget. Även om den främst är skriven för Helsingborgs stad så kan den vara behjälplig i ditt redaktörsarbete eller som utmärkt startmall när du vill bygga en manual anpassad till just din organisation.

 • 📆

  Läs mer om plats- och evenemangsdatabasen

  Här hittar du allt du behöver veta om plats- och eventdatabasen. Du får till exempel veta hur du skapar ett nytt event, kopplar event till sociala medier och hur du skapar språkversioner av ditt innehåll.